DE

Thorsten's Blog

Lees hier interessante feiten over het gebruik van essentiële oliën.

Natuurgeneeskundige feiten over essentiële oliën

Jul 14, 2024

 

Essentiële oliën hebben een lange geschiedenis in de natuurgeneeskunde en staan bekend om hun veelzijdige toepassingen. Deze sterk geconcentreerde plantenextracten zijn afkomstig van verschillende plantendelen, waaronder bloemen, bladeren, schors, wortels en schillen. Elke essentiële olie heeft een unieke samenstelling en biedt verschillende gezondheidsvoordelen.

Een belangrijk aspect van het natuurgeneeskundig gebruik van essentiële oliën is het gebruik ervan in aromatherapie. Deze praktijk maakt gebruik van de aroma's van oliën om het welzijn te bevorderen en verschillende gezondheidsuitdagingen te ondersteunen. Zo kan lavendelolie een kalmerend effect hebben en helpen bij slaapproblemen en stress. Pepermuntolie wordt vaak gebruikt om hoofdpijn te verlichten en de concentratie te verbeteren, terwijl eucalyptusolie wordt gebruikt voor zijn slijmoplossende eigenschappen bij aandoeningen van de luchtwegen.

Essentiële oliën hebben ook antimicrobiële eigenschappen. Studies tonen aan dat oliën zoals tea tree en tijmolie effectief kunnen zijn tegen bacteriën, virussen en schimmels. Deze eigenschappen maken ze waardevolle hulpmiddelen bij de natuurlijke behandeling van huidinfecties, kleine wondjes en ter ondersteuning van de algemene immuunafweer.

Een ander interessant toepassingsgebied is de ondersteuning van de spijsvertering. Oliën zoals gember en venkelolie kunnen verlichting geven bij maagklachten, winderigheid en misselijkheid. Ze hebben een ontspannende werking op de spieren van het spijsverteringskanaal en bevorderen de spijsverteringsactiviteit.

Huidverzorging heeft ook baat bij essentiële oliën. Ze kunnen helpen bij de behandeling van acne, huidirritaties en tekenen van veroudering. Rozenolie en sandelhoutolie staan bekend om hun huidverzorgende eigenschappen en hun vermogen om de huid te revitaliseren en te regenereren. Het is belangrijk op te merken dat de hoge concentratie van de oliën een goede verdunning en toepassing vereist om huidirritatie te voorkomen.

 

Specialisten op het Internationale Congres voor Natuurgeneeskunde in Barcelona in juli 2024 presenteren het volgende:

🌱 Feit: 1,67 sextiljoen moleculen in een druppel water.

🌱 40 miljoen biljoen moleculen in een druppel etherische olie (dat is een getal met 19 nullen erachter 40.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.

🌱 In het menselijk lichaam vinden elke seconde 37 biljoen chemische reacties plaats, en één druppel etherische olie bevat genoeg moleculen om elke cel in ons lichaam te voorzien van 40.000 gezondheidsbevorderende moleculen.

🌱 Er zitten 3.000 - 30.000 aromatische moleculen in essentiële oliën

🌱 In parfums worden slechts 2.000 synthetische moleculen gebruikt.

🌱 We hebben 400 genen die te maken hebben met reuk en meer dan 1 miljoen geuren kunnen daardoor worden herkend. We "ruiken" en "proeven" dingen diep van binnen.

🌱 In 20 minuten hebben de moleculen elke cel in ons lichaam al beïnvloed.

🌱 Het duurt 12-15 moleculen voordat we bewust herkennen wat we geroken hebben.

🌱 Er zijn slechts 5-7 moleculen nodig om de hersenen te beïnvloeden door de aroma's en ze op te nemen via de neus.

🌱 Na slechts 2 minuten beginnen de oliën in zeer kleine hoeveelheden in de bloedsomloop terecht te komen.

 

Ontdek de kracht van de natuur met hoogwaardige doTERRA essentiële oliën! Of het nu voor ontspanning, huidverzorging of ter ondersteuning van je gezondheid is - de pure en zorgvuldig geselecteerde essentiële oliën bieden je de beste natuurlijke oplossingen. Dompel jezelf onder in de wereld van aromatherapie en ervaar de heilzame effecten op lichaam en geest.

Bestel nu en profiteer van een huidige promotie: 25% korting op je eerste bestelling! Klik op de link en verzeker jezelf van je favoriete oliën. Vertrouw op de kwaliteit en zuiverheid van doTERRA producten en doe iets goeds voor jezelf.

Verwen jezelf met de natuurlijke kracht van essentiële oliën - begin vandaag!

Thorsten's Aroma News 

Handige tips ontvangen?

Laat je regelmatig inspireren en ontvang de nieuwste blogs.