DE

Thorsten's Blog

Lees hier interessante feiten over het gebruik van essentiƫle oliƫn.

Het doTERRA DETOX-programma - je lichaam ontgiften

Sep 06, 2024

Ontgifting & vernieuwing

De basis voor een goede gezondheid is je voeding. Dat is algemeen bekend. Natuurlijk is het ook belangrijk om voldoende te bewegen en te sporten. Minder stress en voldoende rust zijn essentieel voor een sterk immuunsysteem en voldoende afweer. Maar om het lichaam te ondersteunen om op volle kracht te zijn, is het essentieel om 3-4 keer per jaar een ontgiftingskuur te ondergaan, want alleen als je lichaam bevrijd is van schadelijke stoffen, geef je je lichaam alle kracht die het nodig heeft om zichzelf gezond te houden.

“Iedereen aan wie je het vraagt die een goede detox heeft gedaan, zal je hetzelfde vertellen: Je voelt je schoon en energiek, je huid straalt, je gezichtsvermogen verbetert, krampen en pijnen die je had zijn verdwenen of sterk verminderd, je slaapt beter, je immuunsysteem is sterker en je bent overtollig gewicht kwijt. Kortom: je voelt je weer een nieuw mens en hebt veel meer veerkracht.”

 

Waar komen deze schadelijke stoffen voornamelijk vandaan?
Ons lichaam wordt dag in dag uit vervuild met giftige stoffen - meestal zonder dat we het doorhebben. We ademen uitlaatgassen in, eten bewerkt voedsel, gebruiken cosmetica, koken met plastic en aluminium keukengerei, en we doen dit allemaal zonder erbij stil te staan dat we ons lichaam met gifstoffen vullen. Ons lichaam is zeer vaardig in het verwijderen van deze gifstoffen, maar omdat we steeds meer gifstoffen binnenkrijgen en tegelijkertijd steeds minder goede voeding, wordt het lichaam steeds zwaarder belast.


Mijn persoonlijke aanbeveling voor een goed detoxprogramma
Je bent waarschijnlijk bekend met klassieke sapkuren, vasten of darmreinigingen. Er zijn zoveel manieren om jezelf te ontdoen van gifstoffen. Maar in onze maatschappij kun je niet altijd gezond eten. Veel omstandigheden maken dit soms onmogelijk. Je bent op reis, je kunt niet kopen wat je wilt of je bent op bezoek. Je moet je sociale leven niet opgeven en ik wil je niet overhalen om je levenslust te verliezen. Daarom denk ik dat dit DETOX-programma zo goed is, omdat het eenvoudig is en je lichaam een complete make-over krijgt.

 

Waarom is ontgiften zo belangrijk en noodzakelijk?
Laten we er wat dieper op ingaan: het menselijk lichaam reinigt zichzelf voortdurend op een volledig natuurlijke manier. De lever, nieren, darmen en andere organen filteren afvalstoffen en het lichaam scheidt ze vervolgens uit via ontlasting, urine en zweten. Dit natuurlijke voedingsproces vond vele duizenden jaren geleden plaats, toen de mens nog dicht bij de natuur leefde en geen bewerkt voedsel at, niet uit plastic flessen dronk en geen uitlaatgassen inademde. Tegenwoordig zitten er zoveel schadelijke afvalstoffen in onze lucht, drinkwater, voedsel, cosmetica, schoonmaakmiddelen en andere dagelijkse voorwerpen dat ons lichaam niet meer in staat is om deze enorme hoeveelheden schadelijke stoffen snel en effectief te verwijderen. Dit betekent dat gifstoffen in het lichaam achterblijven en veilig worden opgeslagen in vetcellen. Dit is het natuurlijke veiligheidsmechanisme van ons lichaam om ervoor te zorgen dat de gifstoffen geen schade kunnen aanrichten aan een ander deel van het lichaam. Daarnaast hebben onze westerse voedingsgewoonten ertoe geleid dat we nu veel te weinig vitaminen en mineralen binnenkrijgen die onze lever nodig heeft om het lichaam zelf te reinigen. In veel bewerkte voedingsmiddelen zitten nauwelijks nog vitaminen en mineralen, omdat deze plaats hebben moeten maken voor conserveringsmiddelen, smaak-, geur- en kleurstoffen, die zelf meestal ook weer giftige stoffen bevatten. Daarnaast bevatten de meeste soorten groenten en fruit veel minder voedingsstoffen dan 50 jaar geleden als gevolg van de moderne landbouw, eenzijdig bodemgebruik en kunstmest. Daardoor zouden we eigenlijk veel meer groenten en fruit moeten eten om aan onze dagelijkse vitamine- en mineralenbehoefte te voldoen ...., maar dat doen we meestal niet.

 

Welke symptomen ontstaan er als het lichaam te veel gifstoffen opslaat?
Als je lichaam bepaalde vitamines en mineralen tekort komt, zal het deze vervangen door wat het binnenkrijgt en dit zijn vaak gifstoffen. Te weinig calcium wordt bijvoorbeeld vervangen door lood, dat vooral in de botten voorkomt en de vorming van rode bloedcellen verstoort.

Lood beschadigt gezonde botten en verhoogt het risico op botverlies en botontkalking. Een ander voorbeeld is een gebrek aan magnesium, dat wordt vervangen door aluminium. Een verhoogd aluminiumgehalte in het lichaam leidt onder andere tot neurochemische veranderingen. De wetenschap heeft ontdekt dat dit bijdraagt aan de ziekte van Alzheimer.

Je lichaam beschermt zichzelf van nature tegen schadelijke stoffen, maar een jarenlange verhoogde opname van giftige stoffen in de vetcellen in combinatie met een gebrek aan vitaminen en mineralen kan ontstekingen veroorzaken die je lichaam behoorlijk ziek maken. Enkele gevolgen van te veel gifstoffen zijn

  • vermoeidheid en lusteloosheid
  • spijsverteringsproblemen (constipatie, diarree, krampen)
  • tragere vetverbranding en gewichtstoename
  • pijnlijke gewrichten
  • prikkelbaarheid en depressie
  • verhoogde bloedsuikerspiegel
  • schimmelinfecties (bijv. Candida)
  • menstruatieproblemen en onvruchtbaarheid
  • zwangerschapsproblemen zoals miskraam, zwangerschapsvergiftiging en vroeggeboorte

Als de bovenstaande symptomen het gevolg zijn van een vervuild lichaam en de oorzaak niet bij de wortel wordt aangepakt, kunnen de opgehoopte gifstoffen op de lange termijn ernstige ziekten veroorzaken. Veel artsen waarschuwen al jaren dat het vrijkomen van zware metalen kan leiden tot Alzheimer, Parkinson, spieratrofie en multiple sclerose. Het International Occupational Safety and Health Information Centre zegt dat zware metalen ook de oorzaak kunnen zijn van veel allergieën en dat langdurige blootstelling aan sommige metalen zelfs kanker kan veroorzaken.

Om te voorkomen dat je lichaam zichzelf langzaam vergiftigt, is het daarom essentieel om je lichaam te helpen met het natuurlijke reinigingsproces! En dat kun je doen door regelmatig een ontgiftingsproces te volgen, want daarmee verwijder je effectief alle stoffen die in je vetcellen zijn opgeslagen. Zodra je lichaam weer schoon is, zul je direct merken dat veel pijntjes en kwaaltjes die het gevolg zijn van een vervuild lichaam sterk verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Je zult ook merken dat je een paar kilo afvalt en je gewicht beter onder controle kunt houden. Iedereen die je het vraagt en een goede detox heeft gedaan, zal je hetzelfde vertellen: Je voelt je schoon en energiek, je huid straalt, je gezichtsvermogen verbetert, krampen en pijnen die je had zijn verdwenen of sterk verminderd, je slaapt beter, je immuunsysteem is sterker en je bent overtollig gewicht kwijt. Kortom: je bent weer zo goed als nieuw en hebt veel meer veerkracht.

 

DE DETAILS - HET DOTERRA DETOX-PROGRAMMA

doTERRA biedt ons een 30-dagen programma om de toxische belasting te minimaliseren, zodat we het reinigings- en vernieuwingsprogramma 3-4 keer per jaar op een verstandige en gecontroleerde manier kunnen uitvoeren. Dit detoxprogramma is eenvoudig en gemakkelijk te volgen. De Renewal Cleanse bestaat uit een reeks innovatieve producten die samenwerken met je inherente reinigingsprocessen in combinatie met een gezond dieet en maximaliseert de gezondheid en efficiëntie van onze vitale reinigingsorganen, zodat je de toxische belasting op natuurlijke wijze kunt minimaliseren en langdurige resultaten kunt behalen. Deze 30-daagse vernieuwingskuur is gebaseerd op deze producten.

 

 

Doe je mee? Vraag hier je persoonlijke detox overzicht aan.

PB Assist+
Alleen een gezonde darmflora kan bacteriën en cellulaire afvalstoffen filteren voordat ze in de bloedbaan terechtkomen. Bevat probiotische vezels en zes stammen micro-organismen en kan veilig door het hele gezin worden ingenomen.

  • Zes miljard kolonievormende eenheden van actieve prebiotische culturen en oplosbare prebiotische fructo-oligosachariden bevorderen de hechting en groei van nuttige bacteriën in de darm.
  • De vertraagde afgifte door het dubbele capsulesysteem beschermt de gevoelige probiotische culturen tegen maagzuur

 

Terrazyme
Ons lichaam heeft voldoende enzymen nodig om voedingsstoffen goed te kunnen metaboliseren. Dit versnelt de omzetting van voedingsstoffen in cellulaire energie. De darm wordt ondersteund bij intoleranties. ZenGest TerraZyme Digestive Complex is een waardevol voedingssupplement voor een gezonde spijsvertering. TerraZyme ondersteunt de natuurlijke spijsverteringsprocessen van je lichaam en bevat dōTERRA's populaire maagmengsel van pepermunt, gember en karwij.

  • ondersteunt de afbraak van voedingsstoffen
  • vermindert af en toe maagklachten
  • bevat 10 voedingsenzymen

 

Zendocrine Softgels
Ondersteunt de gezonde reinigings- en filterfuncties van de nieren, longen, huid, dikke darm en lever. De lever is de belangrijkste verdediging van het lichaam tegen ongewenste lichaamsvreemde stoffen. Ondersteun de natuurlijke ontgiftingssystemen van het lichaam met Zendocrine softgels. Gebruik Zendocrine als een springplank naar een gezondere levensstijl of voeg het gewoon toe aan een bestaand gezond dieet.

  • bevat een eigen mengsel van essentiële oliën van mandarijn, rozemarijn, geranium, jeneverbes en koriander
  • de geur van het mengsel van essentiële oliën reinigt de zintuigen en roept gevoelens van helderheid en frisheid op

 

GX Assist
Ons lichaam moet zich ontdoen van cellulair afval en giftige stoffen, zodat deze zich niet ophopen in het bloed en het lichaam. Deze toepassing is de eerste stap in een detoxprogramma met essentiële oliën, omdat het een gezonde spijsvertering ondersteunt. Reinig het maagdarmkanaal met deze combinatie van essentiële oliën van CPTG voordat je met PB Assist+ begint.

  • bevat de essentiële oliën van oregano, tea tree, citroen, citroengras, pepermunt en tijm en caprylzuur
  • ontwikkeld als voorbereidende reinigingsmaatregel 10 dagen voor het gebruik van het PB Assist+ voedingssupplement

Dit is schlechts een deel van de producten die je in de detox periode gebruikt. meer informatie vind je via de onderstaande link.

Thorsten's Aroma NewsĀ 

Handige tips ontvangen?

Laat je regelmatig inspireren en ontvang de nieuwste blogs.