DE

Thorsten's Blog

Lees hier interessante feiten over het gebruik van essentiƫle oliƫn.

Gun jezelf de rust die je verdient - hoeveel slaap heb je nodig op welke leeftijd?

Oct 02, 2024

Goede slaap is een van de belangrijkste elementen van een gezond leven. Slaap is geen luxe - het is net zo belangrijk om te overleven als voedsel en water. Helaas is het maar al te gemakkelijk om slaap op te offeren voor andere bezigheden, zoals werk- en gezinsverplichtingen, gezelligheid en ook voor technologische afleidingen te midden van een hectisch modern dagindeling.

Een derde van je leven slapend doorbrengen lijkt misschien veel, maar de gevolgen van slaaptekort zijn veel ernstiger dan je alleen maar moe voelen. Slaapgebrek wordt in verband gebracht met verschillende belangrijke gezondheidsproblemen. Onderzoek toont aan dat de tijd die we slapen cruciaal is voor de hersenfunctie, het emotionele welzijn en andere belangrijke gebieden van de gezondheid.

Hoe je je voelt als je wakker bent, hangt volledig af van wat er gebeurt als je niet wakker bent. Tijdens de slaap ondersteunt je lichaam een gezonde hersenfunctie en onderhoudt het je lichamelijke gezondheid. Slaap speelt een belangrijke rol in gezondheid en welzijn en moet daarom prioriteit krijgen.

 

 Hoeveel slaap heb je nodig en op welke leeftijd?

Hier is de slaapduur per leeftijdsgroep:

  • 14 tot 17 uur voor pasgeborenen
  • 12 tot 16 uur voor baby's
  • 11 tot 14 uur voor peuters
  • 10 tot 13 uur voor kleuters
  • 9 tot 12 uur voor kinderen in de basisschoolleeftijd
  • 8 tot 10 uur voor tieners
  • 7 uur minimaal voor volwassenen

De behoefte aan slaap varieert. Dit betekent echter niet dat sommige mensen niet veel slaap nodig hebben. Deze veronderstelling is een fabeltje. Niemand kan rondkomen van vier tot vijf uur slaap per nacht.

En het gaat niet alleen om de lengte van de slaap, ook de kwaliteit is belangrijk. Als je regelmatig genoeg slaapt maar je toch niet uitgerust voelt of 's nachts vaak wakker wordt, kan dit een teken zijn van een slechte slaapkwaliteit.

 

Hoe kun je je slaap verbeteren?
Gelukkig kun je zowel de kwaliteit als de hoeveelheid van je slaap verbeteren. Hoewel werkschema's, dagelijkse stress, een verstoorde slaapomgeving en ziekte de slaapkwaliteit en -hoeveelheid kunnen beïnvloeden, zijn er toch een aantal dingen die je kunt doen om je slaap te verbeteren:

  • Zorg ervoor dat je gezond en evenwichtig eet.
  • Zorg voor voldoende beweging overdag.
  • Vermijd te lange dutjes.
  • Vermijd cafeïnehoudende dranken, vooral voor het slapengaan.
  • Minder kunstlicht in de slaapkamer.
  • Gebruik natuurlijke slaapbevorderende middelen zoals essentiële oliën.
  • Ontwikkel een vast slaapritme en houd je daaraan.

  

Wat is de beste essentiële olie om mee te slapen?
Veel essentiële oliën kunnen een ontspannende, rustgevende omgeving creëren die perfect is voor het slapengaan. Zachte, bloemige aroma's zoals lavendel en Roomse kamille en aardende, centrerende geuren zoals cederhout en sandelhout kunnen allemaal helpen om de juiste rustgevende sfeer te creëren.

Nog beter dan elke losse olie, creëert de kalmerende geur van doTERRA Serenity® Restful Blend een kalme, rustige sfeer - de perfecte aanvulling op je avondroutine of bedtijdritueel.

En het beste aan de doTERRA Serenity lijn is dat het verkrijgbaar is in verschillende formaten: als een essentiële olie blend, als softgels en als stick. Elk product is effectief op zichzelf, maar ze zijn nog effectiever als ze gecombineerd worden. In combinatie met slimme slaaphygiënegewoonten kan het drietrapssysteem van doTERRA Serenity je helpen om de rust te vinden die je verdient.

 

Wat bevat doTERRA Serenity Blend?
doTERRA Serenity Restful Blend is een heerlijke combinatie van essentiële oliën van Lavendel, Cederhout, Koriander, Ylang Ylang, Marjolein, Roomse Kamille, Vetiver en Sandelhout, evenals Tonkaboon en Vanille Absoluut. Elk ingrediënt is geselecteerd vanwege zijn unieke aroma, dat bijdraagt aan een ontspannende, rustgevende en serene omgeving.

doTERRA Serenity Restful Complex Softgels zijn een natuurlijke slaapoplossing voor periodieke slapeloosheid bij inwendig gebruik. Hoewel de doTERRA Serenity olie blend zelf niet bedoeld is voor inwendig gebruik, bevatten deze softgels een aangepaste versie van de essentiële olie blend.

De softgels bevatten essentiële lavendelolie, citroenmelisse, passiebloem, kamille, L-theanine en zure kers in een vegetarische capsule. De natuurlijke formule bevordert een rustgevende slaap zonder dat je je de volgende dag suf voelt.

De doTERRA Serenity Stick + Valeriaan is een handige manier om de doTERRA Serenity Restful Blend aan te brengen. De hydraterende bestanddelen maken je huid zacht en niet vet, en het bevat valeriaanwortel, die je kunt gebruiken om te ontspannen en tot rust te komen.

 

Welke andere essentiële oliën kun je gebruiken om je slaapkwaliteit te verbeteren?
Lees het blogartikel “De perfecte nachtrust” en “Moodmanagement”.

 

Bestel hier de producten die je slaap ondersteunen.

Thorsten's Aroma NewsĀ 

Handige tips ontvangen?

Laat je regelmatig inspireren en ontvang de nieuwste blogs.